eToro copy trading

Att komma igång med copy trading hos eToro

copy trading platform
eToro copy trading platform

Steg 1: Öppna ett konto

etoro logoAtt öppna ett konto hos eToro är gratis, enkelt och tar inte lång tid. Du kommer att behöva dela med dig av en hel del privat information. Detta eftersom eToro är en strikt reglerad handelsplats som måste följa gällande lagstiftning, till exempel vad gäller regelverken mot pengatvätt och bedrägerier.

Exempel på vad du kan behöva ange när du öppnar ett konto:

  • Förnamn och efternamn
  • Nationalitet
  • Födelsedatum
  • Folkbokföringsadress
  • Mobiltelefonnummer, och du kommer att behöver bekräfta mobiltelefonnumret med den kod som sänds till det via SMS under registreringsprocessen.
  • E-postadress

Du kommer också att behöva skapa ett lösenord som är starkt nog.

Steg 2: Bekräfta din identitet

Du bekräftar din identitet genom att skicka in digitala kopior på två dokument:

  • Ditt giltiga nationella ID-kort, körkort eller pass (sidan med fotografi och personuppgifter är den som ska kopieras).
  • En hushållsräkning (t ex elräkningen) eller bakkontoutdrag i ditt namn som visar att den adress du angivit är korrekt. Det får vara max 3 månader gammalt.

Viktigt: Om du inte vill göra steg 2 just nu kan du hoppa över det tills vidare, eftersom det är tillåtet att deponera upp till $2,250 utan att ha fullgjort steg 2. Vi rekommenderar dock att du gör steg 2 redan nu, eftersom det inte går att göra uttag från eToro innan man fått steg 2 godkänt. Därför är det bättre att se till att steg 2 är avklarat innan man gör någon insättning, så att man inte stöter på problem senare när man redan har pengar sittandes hos eToro.

Steg 3: Gör din första insättning

Gör din första insättning. Den måste vara minst $200 eller motsvarande. Om du gör insättningen i någon annan valuta än USD tillkommer en växlingsavgift.

Viktigt: För varje handlare du vill följa måste du allokera minst $200 till just den handlaren. Om du redan nu vet att du vill följa tre olika handlare behöver du alltså sätta in minst $600, och så vidare.

eToro accepterar en stor mängd transaktionsmetoder, till exempel banköverföring, VISA, PayPal, Skrill, och Neteller. Så länge du inte använder bank wire för överföringen bör pengarna dyka upp i ditt konto hos eToro mycket snabbt efter att du godkänt transaktionen.

Steg 4: Välj en handlare att följa

Nu är det dags att välja ut en handlare att följa. Det finns mycket information tillgänglig om de olika handlarna hos eToro så du kan fatta ett välgrundat beslut. När du har valt ut en handlare, klicka på knappen ”Copy” och ange hur stort belopp du vill allokera. Beloppet måste vara minst $200.

Ange om du endast vill kopiera handlarens befintliga portfölj, eller om du även vill att framtida agerande ska kopieras.

Så snart du har bekräftat ditt val kommer pengar att tas från ditt vanliga konto hos eToro och öronmärkas för att användas för copy trading med just den här handlaren som master trader.

Du kan när som helst sluta följa en handlare och stänga de öppna positionerna, och flytta pengarna till ditt vanliga konto hos eToro.

Kostar det något extra att ägna sig åt copy trading?

Du betalar inte någon extra avgift för att följa en eller flera handlare hos eToro. Det kostar alltså inte mer än att ägna sig åt vanlig handel hos eToro.

Går det att ägna sig åt copy trading i mobilen?

Ja, även mobilappen från eToro har stöd för copy trading. Mobilappar från eToro finns för både iOS och Android, och de fungerar bra på både smartphone och surfplatta.

Att vara en Popular Investor hos eToro

Om du vill kan du tillåta andra handlare hos eToro att kopiera din handel. Du blir då en så kallad Popular Investor. För att kunna godkännas som Popular Investor måste man uppfylla vissa krav, bland annat måste du ha satt in minst $1,000. För mer information, besök eToro.

Fördelen med att vara en Popular Investor är man får olika förmåner från eToro när man uppfyllt vissa krav, bland annat vad gäller antalet följare. Huvudsakligen rör det sig om kontanta belöningar och att man får rabatt på spreads.

Vad är CopyPortfolios?

Tjänsten CopyPortfolios hos eToro gör det enkelt att blixtsnabbt kopiera en hel investeringsportfölj. De portföljer som finns tillgängliga att kopiera har valts ut av eToro. De ligger i två olika kategorier: Market CopyPortfolios och Top Trader CopyPortfolios.